nuans@planet.nl | +31 (0) 6 426 691 39


Historische haven Willemsoord.

www.willemsoordbv.nl
www.museumhavenwillemsoord.nl

Rondom het Willemsoord complex ligt museumhaven Willemsoord. Hier liggen allerlei historische vaartuigen te pronken, die veelal binding hebben met Den Helder. De museumhaven fungeert als thuisbasis voor Atlantis zeilende handelsvaart de Tres Hombres, de clipperbrik Morgenster en de zeilende haringlogger Tecla. Op Willemsoord vindt u ook musea, VVV en kunstuitleen, Visserijtentoonstelling, kinderspeelparadijs, bisoscoop, casino, nautische winkeltjes en verschillende restaurants en terrasjes.Marinedagen en Sail 2017

22 tot en met 25 juni 2017

Tijdens Sail Den Helder zal liefst vier kilometer kaderuimte zijn bezet door de grootste zeilschepen ter wereld en door varend erfgoed. Met de komst van de driemastbark Mircea (83 m.) uit Roemenie en het zeilend fregat Libertad (volschip van 104 m.) uit Argentinie is de vloot voor Sail compleet. Inmiddels zijn er zoveel schepen aangemeld dat enkele windjammers dubbel moeten afmeren om iedereen een ligplaatst te kunnen bieden. Er komen ruim dertig bekende en minder bekende grote zeilschepen uit zeventien landen, waaronder drie Russische, drie Noorse, een Braziliaanse en Omaanse, Spaanse en Protugese die-en viermasters. Zij bezetten samen twee kilometer aan kade, het varend erfgoed (monumentale zeil-en motorvaartuigen) de andere twee kilometer. Hiermee is de haven van Den Helder tijdens de Sail meer dan vol.

Marinedagen:

De marinedagen spelen zich af in de marinehaven en biedt spectaculaire shows. Ook is er gelegenheid rondvaarten door de haven te maken op sleepboten van de Koninklijke Marine.


Rondvaarten en zeehonden spotten.

Door de haven van Den Helder kan met uitleg over de historie van de haven en de Koninklijke Marine een rondvaart worden gemaakt. De mogelijkheid bestaat ook richting de zandplaat De Razende Bol en de drooggevallen zandbanken van de Waddenzee te varen en de zeehonden te bekijken.

www.rondvaartendenhelder.nlKunstpark van R.W. van de Wint –
Helderse kunstenaar 1942 - 2006

25 jaar lang heeft RW van de Wint zich geconcentreerd op het binnenduintje De Nollen. Het creeeren van de condities voor heel basale ervaringen van donker en licht, kleur, ruimte en maat. Dit totale kunstwerk, schilderijen, sculpturen en bouwsels is de moeite waard om te bekijken.

Van de hand van Rudi van de Wint hangen schilderijen in de Tweede Kamer. Het Stadhuis van Groningen en het werkpaleis van Prinses Beatrix en het Paleis Noordeinde heeft hij voorzien van plafondschilderingen.

Daarnaast heeft hij 35 sculpturen gerealiseerd die door heel Nederland verspreid staan.

www.projectdenollen.nl


Landgoed Hoenderdaell en Stichting Leeuw

Leukste uitje van Noord-Holland 2017 Het landgoed is gevestigd in de Anna Paulownapolder vlak bij Den Helder. Het natuurgebied is 64 hectare dat oorspronkelijk deel uitmaakte van het Waddengebied. Edelherten, Emoes, Nandoes en Schotse hooglanders lopen vrij rond. Er is een Lorituin en allerlei soorten apen zijn te zien.

Tevens is Stichting Leeuw vertegenwoordigd met: tijgers, leeuwen en andere katachtigen die wereldwijd ernstig worden bedreigd. Stichting Leeuw wil dieren in nood weer een toekomst in het wild geven.

Voor natuurliefhebbers zal elke wandeling door dit gebied een nieuwe ervaring zijn.

www.landgoedhoenderdaell.nl